Έρευνα και Ιστορικό

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, o τότε ιδιοκτήτης της Bio-Oil, Dieter Beier, με βάση την εμπειρία του με την ελβετική σειρά προϊόντων Vitamol που αποτελεί μία από τις πρώτες σειρές προϊόντων περιποίησης δέρματος στον κόσμο με ενίσχυση βιταμινών, είχε την ιδέα να μελετήσει έλαια περιποίησης δέρματος.

Όλα τα προϊόντα της σειράς ήταν κρέμες, εκτός από ένα το οποίο ήταν έλαιο. Εκείνη την περίοδο, ο Dieter ταξίδευε σε μηνιαία βάση στη Ζιμπάμπουε για επαγγελματικούς λόγους και ταλαιπωρούνταν από ξηρό δέρμα και φαγούρα εξαιτίας του κλίματος. Δοκίμασε όλα τα προϊόντα της σειράς Vitamol και κατέληξε πως μόνο το έλαιο ήταν αποτελεσματικό. Οι κρέμες απλώς χειροτέρευαν το πρόβλημά του. Παρόμοια εμπειρία με αυτή του Dieter φαίνεται να είχαν και άλλοι αγοραστές, καθώς το έλαιο ήταν μακράν το καλύτερο σε πωλήσεις προϊόν της σειράς Vitamol. Ως εκ τούτου, ο Dieter αποφάσισε να μελετήσει τη χρήση του ελαίου όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας αλλά και ως μέσο θεραπείας για άλλα δερματικά προβλήματα.

Η ιδέα πίσω από τη σύνθεση

Η ιδέα του Dieter για τη πρωτότυπη σύνθεση Bio-Oil® Skincare Oil ήταν να πάρει βιταμίνες και εκχυλίσματα φυτών και να τα αναμείξει με έλαιο βάσης, ούτως ώστε να απορροφάται εύκολα και γρήγορα από το δέρμα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα.
Η ιδέα να χρησιμοποιήσει βιταμίνες ήταν βασισμένη στην προσωπική του εμπειρία με το έλαιο Vitamol, ένα έλαιο για την περιποίηση του δέρματος ενισχυμένο με βιταμίνες. Η δε προσθήκη των φυτικών εκχυλισμάτων προέκυψε από το ενδιαφέρον του Dieter για την ομοιοπαθητική.

Την πιο μεγάλη σε διάρκεια διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει ο Dieter δεν αποτέλεσε η επιλογή των βιταμινών και των φυτικών εκχυλισμάτων, αλλά η επιλογή της βάσης ελαίου η οποία έπρεπε να ήταν τέτοια ούτως ώστε να «φιλοξενεί» τις βιταμίνες και τα φυτικά εκχυλίσματα, διατηρώντας όμως ελαφριά τη σύσταση και χωρίς να αφήνει λιπαρότητα με την εφαρμογή της.

Η επανάσταση τελικά προέκυψε με την προσθήκη του PurCellin OilTM. Αυτό το μοναδικό συστατικό άλλαξε την πυκνότητα της φόρμουλας: την έκανε πιο ελαφριά και πιο εύκολα απορροφήσιμη, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλιζε την πλήρη απορρόφηση των βιταμινών και των φυτικών εκχυλισμάτων, χωρίς να αφήνει λιπαρά υπολείμματα στην επιφάνεια του δέρματος.

Παγκόσμια Κυκλοφορία

Το 1987, μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, κυκλοφόρησε το Bio-Oil® Skincare Oil, ενώ το 2000 ξεκίνησε η έναρξη της παγκόσμιας κυκλοφορίας του. Σήμερα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί την πιο σημαντική θεραπεία ουλών και ραγάδων.