Ένας αριθμός κλινικών δοκιμών, δερματικών δοκιμών, δοκιμών σε καταναλωτές και εργαστηριακών δοκιμών έχουν πραγματοποιηθεί με σκοπό να τεκμηριωθούν οι διαφορετικοί ισχυρισμοί σχετικά με το Bio‑Oil Skincare Oil (Natural)[1]0. Οι ισχυρισμοί αυτοί καταγράφονται πιο κάτω και οι μελέτες περιγράφονται με λεπτομέρεια στις επόμενες ενότητες.

–       Βοηθά στη βελτίωση της όψης νέων και παλαιότερων ουλών (proDERM 2020).

–       Βοηθά στη μείωση της πιθανότητας του σχηματισμού των ραγάδων και βοηθά στη βελτίωση της όψης των ραγάδων (proDERM 2020).

–       Βοηθά στη βελτίωση της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος σε ανοικτούς και σκούρους τύπους δέρματος (Stephens & Associates 2020).

–       Βοηθά στη λείανση και τόνωση του γερασμένου και ρυτιδιασμένου δέρματος στο πρόσωπο και στο σώμα και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας (Stephens & Associates 2020).

–       Βοηθά στη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος και της λειτουργίας του φραγμού (Complife 2020).

–       Βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης του ξηρού δέρματος (Complife 2020).

–       Δεν προκαλεί φαγέσωρες (Complife 2020).

–       Κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα (Complife 2020).

–       Γρήγορα και εύκολα απορροφήσιμο (proDERM 2020).

–       Αδιαπερατότητα (Rigano 2020).

10. Με την πάροδο των χρόνων η κοσμητολογία έχει προχωρήσει και η βιομηχανία της ομορφιάς έχει εξελιχθεί. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα κάνουν ολοένα και μεγαλύτερους ισχυρισμούς σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους. Για να προστατέψουν τους καταναλωτές, οι φορείς ελέγχου διαφήμισης εξετάζουν τέτοιους ισχυρισμούς, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να αποδειχθούν σύμφωνα με διεθνώς αποδεκτούς κώδικες πρακτικής. Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται κλινικές μελέτες ώστε να τεκμηριωθούν οι ισχυρισμοί.