Bio-Oil Skincare Oil

Το Bio-Oil® Skincare Oil είναι ένα ειδικό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας που συνιστάται για τη βελτίωση της όψης των ουλών, των ραγάδων και της ανομοιόμορφης χροιάς δέρματος. Η μοναδική του σύνθεση το καθιστά αποτελεσματικό για τα σημάδια γήρανσης καθώς και για την αφυδατωμένη επιδερμίδα.

Το Bio-Oil® Skincare Oil έχει μια ιστορία 30 ετών και έχει καταφέρει να αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς καταναλωτές σε πάνω από 90 χώρες. Περιέχει ένα συνδυασμό από φυσικά εκχυλίσματα και βιταμίνες, ενώ το λάδι που αποτελεί τη βάση του περιέχει το επαναστατικό συστατικό PurCellin OilTM.

Εφαρμογή

Το Bio-Oil® Skincare Oil θα πρέπει να εφαρμόζεται με κυκλικό μασάζ στο πρόσωπο ή στο σώμα μέχρι την πλήρη απορρόφησή του. Συστήνεται η χρήση του δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον τρεις μήνες.

  • Το Bio-Oil® Skincare Oil δεν πρέπει να εφαρμόζεται πάνω σε ανοικτή πληγή ή σε σπασμένο δέρμα. Προορίζεται μόνο για τοπική καλλυντική εφαρμογή. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί πάνω σε ουλή μόλις το δέρμα στην επιφάνεια επουλωθεί πλήρως.

  • Το Bio-Oil® Skincare Oil μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στο δέρμα γύρω από τα μάτια και στα χείλη.

  • Τα αποτελέσματα του Bio-Oil® Skincare Oil διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Χρήση σε συνδυασμό με τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος
Για τη μέγιστη απορροφητικότητα, το Bio-Oil® Skincare Oil πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα. Η ανάμειξη του Bio-Oil® Skincare Oil με άλλα προϊόντα ούτως ώστε να διαρκέσει περισσότερο, ίσως επηρεάσει αρνητικά την αποτελεσματικότητά του. Αν εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα, αντηλιακή λοσιόν ή άλλη κρέμα προσώπου, τότε πρέπει να την εφαρμόζετε αφότου το Bio-Oil® Skincare Oil έχει πλήρως απορροφηθεί από το δέρμα.

Διάρκεια Χρήσης

Οι διαφορετικές κλινικές δοκιμές που έγιναν για το Bio-Oil® Skincare Oil διεξήχθησαν σε περίοδο 8 και 12 εβδομάδων, επιτρέποντας την εξέταση της αποτελεσματικότητας του στο πέρασμα του χρόνου. Η στατιστική ανάλυση έδειξε σημαντική βελτίωση στην εμφάνισή του δέρματος, μετά από μόνο δυο εβδομάδες, καθώς επίσης πως αυτή η βελτίωση διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Επιπλέον, ανεπίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι βελτιώσεις στην εμφάνιση του δέρματος διατηρούνται και μετά τη διακοπή της χρήσης του Bio-Oil® Skincare Oil.

Το Bio-Oil® Skincare Oil μπορεί, να χρησιμοποιηθεί σε συνεχή βάση. Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν για τις ενυδατικές και θρεπτικές, ως προς το δέρμα, ιδιότητες του, κάνοντας το μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας για την περιποίηση του δέρματος.

30ετές Ρεκόρ Ασφάλειας

Για περισσότερο από 30 χρόνια, το Bio-Oil® Skincare Oil διατηρεί με συνέπεια το ρεκόρ ασφάλειας για τη χρήση του πάνω στο ανθρώπινο δέρμα.

Σύνθεση

Η βιταμίνη Α επιδεικνύει ιδιότητες που ανανεώνουν το δέρμα. Αυξάνει το πάχος της επιδερμίδας, ιδιαίτερα στους ώριμους τύπους δέρματος, και προάγει τη δημιουργία νέου κολλαγόνου. Η βιταμίνη Α βελτιώνει την εμφάνιση του κατεστραμμένου δέρματος από υπεριώδη ακτινοβολία, βοηθώντας στο να αυξηθεί η ελαστικότητα και στο να λειανθούν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Βιταμίνη A και εγκυμοσύνη
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνήθως συστήνεται στις γυναίκες να περιορίσουν την πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν βιταμίνη Α και για αυτό τον λόγο ίσως να έχουν ενδοιασμούς σχετικά με τη χρήση προϊόντων για την περιποίηση του δέρματος που περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Μία ουσία η οποία εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα μπορεί να είναι επιβλαβής μόνο όταν ξεπεράσει το τοξικολογικό όριο. Λόγω του ότι το δέρμα λειτουργεί ως ισχυρός φραγμός  εισχώρησης, μόνο ένα μέρος της βιταμίνης Α εισέρχεται μέσα στο σώμα. Η Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών (SCCS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξιολόγησε τη χρήση της βιταμίνης Α και των εστέρων της ως καλλυντικά συστατικά.

Σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών (SCCS), η χρήση της Βιταμίνης Α σε λοσιόν σώματος  είναι ασφαλής όταν η μέγιστη συγκέντρωση ισοδύναμου ρετινόλης δεν ξεπερνά το 0.05%. Το Bio-Oil® Skincare Oil περιέχει βιταμίνη Α σε ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το επιτρεπόμενο – όπως αυτό έχει οριστεί για τις λοσιόν σώματος. Το Bio-Oil® Skincare Oil μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.  Συμπεριλαμβάνοντας τη βιταμίνη Α σε χαμηλά ποσοστά, το Bio-Oil® Skincare Oil προσφέρει στις εγκύους τα οφέλη της βιταμίνης Α, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά τους.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η βιταμίνη Ε έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. Το κυριότερο όφελος είναι η αντιοξειδωτική της δράση. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη μείωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες επιτίθενται στα υγιή κύτταρα και προκαλούν βλάβη στο δέρμα και πρόωρη γήρανση. Επίσης, η βιταμίνη Ε αυξάνει την περιεκτικότητα υγρασίας της επιδερμίδας, κάνοντας την πιο λεία και απαλή. Η βιταμίνη Ε μετριάζει κάποιες από τις επιπτώσεις που προκύπτουν από ηλιακά εγκαύματα, καθώς μειώνει τον αριθμό των κατεστραμμένων κυττάρων που εμφανίζονται αφότου το δέρμα έχει εκτεθεί σε ακτινοβολία UV. Επίσης, έχει φανεί πως έχει θετικά αποτελέσματα στη διαδικασία επούλωσης των πληγών.

Το έλαιο χαμομηλιού προέρχεται από τον ανθό του φυτού Anthemis nobilis, που είναι γνωστό και ως Roman Chamomile (Ρωμαϊκό Χαμομήλι). Η ονομασία INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient) είναι Anthemis Nobilis Flower Oil. Το έλαιο χαμομηλιού είναι ένα αντιοξειδωτικό που προσφέρει καταπραϋντικά και χαλαρωτικά οφέλη στο δέρμα. Είναι αποτελεσματικό όταν το δέρμα είναι ταλαιπωρημένο εξαιτίας εσωτερικών και εξωτερικών φυσιολογικών συνθηκών.

Το έλαιο λεβάντας προέρχεται από τα άνθη του φυτού Lavandula angustifolia. Η ονομασία NICI είναι Lavandual Angustifolia Oil. Το έλαιο λεβάντας προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο δέρμα. Είναι γνωστό ότι διαθέτει ιδιότητες περιποίησης δέρματος, όπως βελτιωμένη σφριγηλότατα, υφή και τονικότητα. Έχει καταπραϋντικά οφέλη, ενώ συνδυαστικά λειτουργεί ως ελαφρύ στυπτικό το οποίο καθαρίζει το δέρμα συστέλλοντας ελαφρώς τους πόρους, και ως αποτέλεσμα προκαλείται η αίσθηση μυρμηγκιάσματος. Είναι επίσης ένα φυσικό αντισηπτικό, το οποίο έχει την ικανότητα να σκοτώνει πολλά κοινά βακτηριακά είδη.

Το έλαιο δεντρολίβανου λαμβάνεται από τη διύλιση των φύλλων και κοτσανιών του φυτού Rosmarinus officinalis. Η ονομασία NICI είναι Rosmarinus Officinalis Leaf Oil. Το έλαιο δεντρολίβανου χρησιμοποιείται ως παράγοντας περιποίησης δέρματος εξαιτίας των καταπραϋντικών του ιδιοτήτων και της ελαφριάς αντισηπτικής του ιδιότητας.

Έλαιο Δεντρολίβανου και Εγκυμοσύνη: Το έλαιο δεντρολίβανου σε υψηλή συγκέντρωση έχει φανεί ότι λειτουργεί ως εμμηναγωγός, γεγονός που σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να προκαλεί την έμμηνη ρήση, και πιθανώς τον πρόωρο τοκετό. Αυτός είναι ο λόγος που οι αρωματοθεραπευτές και οι βοτανολόγοι που χρησιμοποιούν το έλαιο δεντρολίβανου με υψηλή συγκέντρωση δεν συστήνουν τη χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, το ποσοστό συγκέντρωσης του ελαίου δεντρολίβανου στο Bio-Oil® Skincare Oil είναι πολύ χαμηλή, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το έλαιο καλέντουλας είναι ένα εκχύλισμα που παράγεται από τον ανθό του κατιφέ (Calendula officinalis). Η ονομασία NICI για το εκχύλισμα καλέντουλας είναι Calendula Officinalis Extract. Το έλαιο καλέντουλας έχει αναγεννητική επίδραση στα κύτταρα και είναι κατάλληλο για τη θεραπεία ευαίσθητων, κατεστραμμένων ή καμένων από τον ήλιο δερμάτων. Το εκχύλισμα καλέντουλας έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση μικρομολύνσεων του δέρματος, εξανθημάτων και επιφανειακών ερεθισμών.

Το PurCellin OilTM είναι ένα μείγμα δυο συστατικών. Οι ονομασίες NICI για τα συστατικά αυτά είναι Cetearyl Ethylhexanoate και Isopropyl Myristate. Το PurCellin OilTM μειώνει την πυκνότητα της σύνθεσης/φόρμουλας του Bio-Oil® Skincare Oil, κάνοντας το πιο εύκολα απορροφήσιμο. Αυτό βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση βασικών συστατικών όπως η βιταμίνη Α και Ε, και τα εκχυλίσματα καλέντουλας, λεβάντας, δεντρολίβανου και χαμομηλιού. Το PurCellin OilTM δημιουργεί ένα λεπτό, προστατευτικό στρώμα στο δέρμα το οποίο δεν είναι ούτε κολλώδες, ούτε λιπαρό. Λειτουργεί ως μαλακτικό, κάνοντας το δέρμα απαλό, λείο και ελαστικό. Επίσης, βοηθά στη διατήρηση της φυσικής διαπερατότητας υδρατμών του δέρματος, που του επιτρέπει να αναπνέει κανονικά και να διατηρεί την κανονική φυσιολογία του.